Blog
Facturen maken: de beste methode
Ga je een factuur opmaken, dan is het belangrijkste criterium de conformiteit met de wetgeving en de btw-regels. Een factuur vermeldt verplicht een aantal gegevens, zoniet is het document in de ogen van de overheid niet rechtsgeldig. Dat kan je als uitreiker boetes opleveren en de klant mag bijvoorbeeld de btw niet aftrekken als voorbelasting. Maar er is meer: je facturen kunnen een instrument zijn om een betere werkrelatie met klanten op te bouwen, zo extra omzet te genereren en de administratie te vergemakkelijken.
Wat betekent 'Korting contant'?
Hoe sneller klanten je factuur betalen, hoe beter voor jouw eigen cashpositie. Daarom werken nogal wat ondernemers en bedrijven met een korting voor contante betaling (de zgn. ‘korting contant’) of zij gebruiken de kredietbeperkingstoeslag (KBT). Korting contant is uiteraard niet te verwarren met betaling in contant geld!
Hoe lang documenten bewaren?
Je activiteiten breiden uit, dus ook de administratie. Tijd om op te ruimen door wat documenten door de versnipperaar te halen! Maar is dat wel zo verstandig?
Sneller betalingen ontvangen
Een factuur verzenden naar je klant betekent (helaas) niet noodzakelijk dat de betaling meteen volgt. Met deze vijf tips kunnen betalingen sneller binnen lopen ...
Wat betekent 'Kleineondernemersregeling'?
De zogenaamde btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen (‘kleineondernemersregeling’ of KOR) is één van bekende stelsels van vrijstelling van btw. Een ondernemer of bedrijf die in Nederland gevestigd is komt voor de kleine ondernemingsregeling in aanmerking als het jaarlijks omzetcijfer niet meer dan 20.000 euro exclusief btw bedraagt.
De elektronische factuur of e-factuur
De elektronische factuur of e-factuur laat toe om je volledige facturatieproces te automatiseren. Gebruik je facturatiesoftware, dan heb je in principe geen technische kennis nodig om je administratie via elektronische facturen te automatiseren.
Een goede offerte maken doe je zo
Je hebt reclame gemaakt, potentiële klanten actief benaderd en je krijgt (eindelijk) de vraag: “Kan je een offerte maken?” Yes! Zo'n vraag tot opmaak van een offerte komt er vaak pas nadat je heel wat inspanningen hebt geleverd; je kan er dan ook maar beter de nodige aandacht aan besteden. Met een goede offerte maximaliseer je je kansen op succes en uiteindelijk het binnenhalen van de opdracht of verkoop.
De 5 meest gemaakte fouten bij het opstellen van facturen, maak jij ze ook?
Een factuur corrigeren doe je best niet als het niet nodig is. Vermijd deze vijf meest gemaakte fouten!
Algemene voorwaarden factuur: echt nodig
Bij het zakendoen wordt de bescherming van de klant steeds uitgebreider; dat is zeker zo bij het handelen met particuliere klanten. Het opnemen van goed uitgewerkte algemene voorwaarden in je documenten is iets waar je als zaakvoerder dan ook niet te licht mag over gaan.
Van offerte naar factuur in 1 klik
Als je over een offerte beschikt van je klant die goedgekeurd werd, kan je deze in onFact met één klik omzetten naar een factuur. De factuur kan je indien gewenst nog verder bewerken ...